Dia mundial del DG a l’EADT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imatges de promoció de les activitats a partir de frases escoltades…

 

Dia Mundial del Disseny Gràfic 2013 a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona

ACTIVITATS

 

El 27 d’abril és el Dia Mundial del Disseny Gràfic.

Això ens dóna l’oportunitat de reconèixer la importància de la comunicació gràfica i d’analitzar el seu rol al món. Aquest any, l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona ho torna a celebrar.

Disposeu de més informació: www.dipta.cat/eadt

 

Programa d’activitats:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cartell promoció de la mostra

 

PACK mostra d’idees i projectes premiats

Espai Jove Kesse

Del 16 d’abril al 6 de maig

Inauguració 16 d’abril a les 19 h.

Mostra de projectes/idees que han obtingut el reconeixement en diversos concursos i premis de disseny d’àmbit estatal i internacional, realitzats per estudiants i ex-alumnes del Cicle Superior de Gràfica Publicitària de l’EADT – Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona-.

Mescles d’espècies, espardenyes catalanes, olis de la mediterrània, llençols i nòrdics per la llar, són els articles pels que s’han dissenyat uns embalatges que aporten solucions originals i creatives a les necessitats funcionals, formals i comunicatives dels productes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cartell de Francesc Egea

 

Egea. Pioner del disseny gràfic a Tarragona

Espai expositiu EADT – Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona

Inauguració 26 d’abril a les 13.30 h.

Francesc Egea (1929-1975) es pot considerar com un dels pioners del disseny gràfic a Tarragona. Va treballar com a dibuixant publicitari realitzant nombrosos encàrrecs per les diferents institucions, empreses i certàmens importants del territori, fet que va popularitzar i va posar en valor la seva feina.

Va fundar l’estudi Publicidad Egea, que es va convertir en un pol de creació i un imant de les tendències que configuraven la disciplina emergent del disseny gràfic a dins i fora del país.

Dibuixant virtuós formava part del cercle d’artistes reconeguts a Tarragona, amb figures i alhora amics com Saumells, Carreté o Lindín. La seva trajectòria com a

dissenyador es va truncar per una malaltia que se’l va endur als 46 anys, però la seva infatigable dedicació al disseny, a la il.lustració, a la pintura i també a l’interiorisme

ens ha deixat un important volum d’obra editada i també d’originals que ens expliquen el procés de treball i creació que va fer emergir la figura de Francesc Egea als inicis de la segona meitat del segle XX.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Logotip GUIGUI d’Albert Ferran


Acte d’inauguració del carrer dedicat al dissenyador gràfic de Tarragona GUIGUI

Urbanització Bon Sol-Molnàs- Tarragona

26 d’abril a les 18.30 h.

Amb una petita mostra de cartells al carrer per donar a conèixer la valuosa tasca que va realitzar Guigui –Vidal de Blas– a Tarragona com a dissenyador gràfic.

Participen en l’acte: Margalida Escanellas, professora d’història de la imatge gràfica a l’EADT i Jesús del Hoyo, Degà del Col.legi de Disseny gràfic de Catalunya.