Dia Mundial del Disseny Gràfic, a Tarragona

L’Escola d’Art i Disseny de Tarragona celebra el DMDG 2013

RELACIONS

EADT

26 d’abril de 2013

Ja us vam anunciar en el Nius 7 els actes que l’Escola d’art i disseny de Tarragona tenia previst organitzar dins la celebració del dia Mundial del Disseny Gràfic. Avui us fem saber la reivindicació de l’Escola i la ciutat per disposar de la possibilitat d’acollir els estudis universitaris.

Tarragona és l’única província catalana que no disposa en aquests moments de titulacions universitàries d’arts plàstiques i disseny, ja sigui a través de les escoles d’art i disseny o de centres universitaris i creiem que la llarga tradició d’ensenyaments artístics i de disseny a l’escola la situa com el centre idoni per acollir aquests estudis universitaris. L’Escola d’Art i Disseny porta prop de 30 anys impartint aquesta disciplina de comunicació gràfica, i el nivell assolit pels alumnes ve reconegut per la feina que fan professionalment els graduats en aquesta escola i pels diferents reconeixements públics, en forma de premis o de trajectòries professionals que, en diversos casos, han ajudat a revitalitzar el nivell del disseny al nostre entorn. La situació actual provoca que els alumnes que trien Tarragona per estudiar disseny, tot i rebre una bona preparació i poder-se dedicar professionalment al disseny, estiguin obligats a obtenir una titulació que no es correspon amb el nivell d’aprenentatge que assoleixen. Per que a Tarragona menys?