Disseny de Qualitat CERTIFICAT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Certificació FAD Certification of Design Quality en establiments hotelers

 

Des del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya no podem estar més cofois de la iniciativa del FAD (amb la col·laboració d’Applus) d’atorgar uns guardons als establiments hotelers per reconèixer la seva vàlua en qüestions de tractament del disseny en les seves instal·lacions. Disseny d’interiors i gràfic principalment. La iniciativa és pionera al món i, aleshores, actuarà globalment.

En aquesta primera edició són quatre els establiments premiats: Hotel Omm, Hotel Mandarin Oriental, Hotel Àbac i Hotel Murmuri. Tots quatre de qualitat, si hem d’estar d’acord amb la certificació que FAD i Applus han establert.

http://fad.cat/designcertification/

Així, doncs, estem contents per dos motius. El primer és evident; donar reconeixement al disseny (gràfic) és un senyal positiu que només pot comportar un estímul necessari i que, al menys des del sector hoteler, es posi sobre la taula la necessitat de tenir una imatge harmònica amb la categoria de l’establiment. Més endavant s’aniran atorgant aquest guardons en altres sectors. Millor que millor.

El segon motiu pel que podem felicitar-nos és perquè, finalment, hem posat l’accent en la professionalitat del disseny. Des de la taula de l’acte de presentació del premi es reivindicà la contractació de disseny professional. Evident. Una empresa certificadora com Applus, ha de comptar amb paràmetres avaluables i fiables per discriminar el disseny adequat de l’inoperant o fins i tot nefast. Això implica professionalitat. I això implica, ineludiblement, que el disseny s’ha de poder mesurar, si més no, per establir criteris que, en cap cas, no han de ser subjectius tractant-se d’una actuació certificadora.

Bona la iniciativa, doncs, però qüestionables les formes, en tant en quant s’estableix un criteri objectiu (avalat per una certificadora internacional) que ha d’establir una selecció, gens subjectiva, però que en el cas del disseny gràfic no compte amb la consulta al Col·legi de disseny gràfic, l’organització de més alt rang institucional i que és independent per naturalesa i per llei. Una llàstima.

Seguirem amb interès els passos d’aquesta nova iniciativa i, per suposat, i en la mesura dels nostres recursos, vetllarem perquè realment sigui plural i acompleixi l’objectiu de promocionar el disseny gràfic, el de tothom.

Sembla, doncs, que l’època de “no ens importa l’intrusisme”, missatge habitual de l’ADG-FAD es comença a deixar enrere. L’enhorabona a tothom i al FAD en particular per la iniciativa.

Francesc Morera

Més informació: http://www.fad.cat/projects/view/59