Les dades i el núvol

 

La protecció de dades en el cloud computing i les obligacions dels professionals

EdC

Article de NC Consultors

 

Després d’unes merescudes vacances per a tothom, NC CONSULTORS us dóna la benvinguda amb un tema que està a l’ordre del dia dels que tenim les dades personals i la informació a l’anomenat núvol o “cloud computing”.

Avui en dia, molts professionals, despatxos, centres de negocis i empreses han externalitzat el servei d’emmagatzematge, conservació, tractament de dades i la seva informació a les empreses de cloud computing, és a dir, la seva TI queda a disposició d’una infraestructura electrònica que pot estar ubicada en qualsevol zona geogràfica.

Es perd el concepte clàssic que teníem  de servidor com a “hardware, sistema aplicable i aplicacions “ al servei dels usuaris.

Quines avantatges ofereix tenir la informació al núvol? Disposar de la informació al núvol ofereix unes grans avantatges com són : baix cost, flexibilitat i disponibilitat al sistema i pagament pel servei rebut.

Que han de tenir en compte els professionals i empresaris quan contracten aquest servei i les dades personals seran tractades i emmagatzemades en el Cloud?

 

 

 

 

 

 

Com que hi ha dades personals  en el cloud  apareix la gestió  de la LOPD.  Independentment de la  ubicació del fitxer amb dades, com que hi ha dades personals, s’ha de complir amb la LOPD i RLOPD.

Com a principi general i per propi interès de qui contracta el Cloud és imprescindible la gestió de la seguretat de les dades per part del proveïdor que contractem: Se li ha d’exigir per defecte la CONFIDENCIALITAT, la INTEGRITAT , la DISPONIBILITAT i vetllar per la PRIVACITAT de la informació.

No obstant i, en funció de cada cas, les mesures de seguretat variaran.

A través de diferents articles que us exposarem a la revista Nius, anirem veient els  diferents factors que hem de tenir en compte, com són: la ubicació geogràfica del servidor virtual, els actors que intervenen en el Cloud i la seva responsabilitat i finalment, el tipus de serveis del Cloud.

 

Per acabar us recordem que estem a la vostra disposició per fer qualsevol consulta en línia o presencialment al c/Paradís 5 de Barcelona, de totes els temes que tractem.

Consulteu la página www.nc-consultors.com